Aigua llegida arran de font

DSC_0279DSC_0280(1)

“Ara nosaltres som aquí, a l’Arran de Font. Què hi fem? Què ens mou? Potser un sentiment de recuperació del que ha estat? La necessitat de sentir, d’imaginar les aigües de les fonts d’antany? Potser de sentir damunt la pell l’ombra d’una vegetació ubèrrima que ara ens escasseja? Cerquem en el passat. Recuperem llegendes. Volem conservar el patrimoni. […]”

Aquest text de Roser Tutusaus escrit per a l’Arran de Font d’aquest any ens situa a l’origen d’aquesta proposta que entitats com Rubí d’Arrel i Omnium Cultural de Rubí han organitzat per tercera vegada a la font de Sant Muç, recuperada i mantinguda per la ciutadania amb el desig de potenciar-la com a espai natural, cultural i social propi.

La Roser Tutusaus ha elaborat Aigua llegida, un text amb l’aigua com a eix central, a partir d’Aigües Encantades de Joan Puig i Ferrater, El Rubí de fa cinquanta, seixanta anys de Josep Sapés i Esmendia, refranys populars i un text propi que presenta, reflexiona i enllaça els diversos materials. Els lectors d’Aigua llegida han estat: Xavier Serrat, Montserrat Comellas, Jordi Muntan, Maite Fabrés, Eduard Puigventós, Mireia Ribera, Rosa Pujol i Roser Tutusaus.

Una nit especial -amb el caliu de la gent, la literatura i la música-, recuperant espais i records i saviesa popular:

“Aigua matinera, vesprada riallera”

“Aigua de font, la millor del món”

“Aigua a l’agost, safrà mel i millor most”

“Aigua al migdia, aigua tot el dia”

“Aigua bruta, no fa espill”

Més informació

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s