paraules pixelades

Paraules més enllà de la veu, de la pàgina, del llibre, de l’espai que habitualment les ha acollit. Paraules fora dels límits convencionals. Literatura?. Literatura digital. E-lit. Poesia, narració, joc, atzar… Més implicació del lector que ja no solament les ha de rebre, sinó que amb les seves decisions les condiciona, les encamina, les crea d’alguna manera.

Obres que ajunten text, imatges, moviment, so … Versos que exploten, versos que multipliquen els seus mots i els seus significats, versos que el lector construeix com vol, pluja de versos, versos enmig de les estrelles …

Obres analògiques versionades o interpretades digitalment però també obres creades i pensades digitalment.

“Aquesta exposició, la primera de gran format que es fa arreu del món, vol ser una porta d’accés a una realitat literària encara emergent que neix d’un entorn digital i des de procediments digitals, i que només pot ser «consumida» de manera òptima (és a dir, sense limitar-ne les funcionalitats, els recursos, l’estil i la intencionalitat) en aquest context”

“vol mostrar una evolució històrica d’aquesta disciplina, amb autors que van des de Michael Joyce, un dels pioners –’l’Homer de la literatura electrònica’, segons Borràs–, fins a creadors actuals com ara Isaías Herrero. També s’hi inclouen escriptors com Màrius Sampere o Luís Calvo, que solem veure en la literatura de paper, però que han fet alguna incursió en el món digital.”

Un plaer i  una font d’estímuls creatius.

DSC_0138DSC_0140 DSC_0143DSC_0141  DSC_0144 DSC_0146 DSC_0148 DSC_0159 DSC_0160 DSC_0162

Imatges d'algunes obres exposades

Fonts:

Anuncis

2 pensaments sobre “paraules pixelades”

  1. Vaig xalar, Susanna! Al principi m’ho mirava amb tot detall i al final em va faltar temps. Un altre dia intentaré anar-hi en una visita guiada que pot complementar molt bé la visita al teu aire.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s