Ànima

La vigília em va portar una rosa roja i una mirada tendra anunciant la festa de llibres i roses que cada any se celebra en aquest racó de món.

L’endemà fins a les set tocades no em vaig poder escapar per assaborir l’ambient, l’excitació, la bogeria de la multitud repetint un ritual antic que es desitja i s’encomana malgrat tots els malgrats.

És un dia que compro sense pensar, em deixo portar, i aquest any l’atzar m’ha posat a les mans “Ànima” de Wajdi Mouawad -premi llibreter 2014-, l’autor de l’obra de teatre “Incendis” que em va commocionar quan es va estrenar fa un parell d’anys al teatre Romea.

ànima coberta3

“Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Sol i abandonat per l’esperança, s’embarca en una odissea furiosa a través d’Amèrica, territori de totes les violències i de totes les belleses. Els records infernals que carrega, submergits dins dels replecs de la seva infància, es desperten de nord a sud, amb el contacte de la humanitat dels uns i de la bestialitat dels altres. Per aixecar el vel que plana sobre la mentida dels seus orígens, en Wahhch haurà d’alliberar el llop de la seva còlera i sacrificar la seva ànima.

Aquesta novel·la, totèmica i animista, empeny els límits de la literatura. Ànima és una bèstia, a la vegada real i fabulosa, que vol devorar l’inoblidable” diu l’editorial Edicions del Periscopi.

Ja l’he començat ….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s