Ruta Mir-Manent

Ruta Mir-Manent entre l’Aleixar i Maspujols, Camp de Tarragona, a través de l’obra de Joaquim Mir i Marià Manent: un regal d’aniversari.

Fina Anglès Soronellas, creadora i guia d’aquesta ruta pictòrico-literària ens convida a conèixer, tot passejant, vint-i-set indrets que van inspirar tant al pintor com al poeta i va combinant la informació sobre el paisatge amb l’obra de l’un i de l’altre, aprofundint tots els sentits.

La primavera ja és a prop, tot i que és un dia fred. Davant meu  ametllers, presseguers, cirerers florits, camps d’avellaners esquitxats de mimosa, el cingle vermell i el cingle blanc de la Mussara, boscos de pins i alzines, oliveres, camps de conreu, poblets, campanars, els meravellosos quadres de Mir i el preciosisme de Manent:

“Tant a l’hivern passat, com en temps de primavera, com en ple juliol i tot, ha plogut força en aquesta vall coberta d’avellaners, on es destaca algun flotó d’ametllers o d’oliveres. La cenyeixen els boscos, i no li falten cingles de color de mel, d’espígol i de púrpura. Aquest estiu les herbes són molt altes. Els fonolls sobrepassen l’alçada d’un home, la vidalba -aquesta planta que té, a més, dos altres noms, també molt bonics: “ridorta” i “vidiella”- es veu enguany especialment expandida, allargada pels marges, enfilant-se als esbarzerars, coronant de flors blanques el brancatge dels avellaners, ja carregat de fruita…” Del llibre: Crítica, personatges, confidències.

En aquest video s’hi pot veure un petit tast i també s’ha publicat un quadern, preciós, amb dvd: Un passeig amb els sentits: de la natura a l’art

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s